Pamukalė

Pamukalė

Spalio mėnesį turėjau itin vangias atostogas Turkijoj, tačiau vieną išvyką kažkaip sugebėjau įgrūsti. Šį kartą pasirinkau Pamukalę. Kelionė ilga ir gan varginanti, tad rinkausi atostogosturkijoje.lt pasiūlymą – labiausiai dėl to, kad gidė kalbėjo lietuvių kalba, ir dar dėl to, kad nestojom trintis kavinėse, parduotuvėse ir panašiose nesąmonėse (tik vyno degustacijoj, kuri nebuvo tragiška). Aprašymas irgi buvo labai geras, žinojau ko tikėtis ir nekilo kvailų klausimų. Planavimas buvo labai geras, realiai net norint sunku būtų kur prikibti. 

Kiek neujauku buvo apie 2 nakties lįsti lauk iš jaukios viešbučio teritorijos. Sargai pažiūrėjo kaip į durnikę, autobusai lakstė gatve, bet šita kančia ilgai nesitęsė. Važiuoti teko daug, kelionės metu stengiausi valgyti mažai (nelabai mėgstu viešus tualetus). 

Išvyką sudarė maudynės terminiame Kleopatros baseine – atvykom anksti, tad žmonių nebuvo daug. Vanduo šiltas, apie 30 laipsnių, kadangi grūsties dar nebuvo, tai ir skaidrus. Visai smagu ropinėti per tuos kolonų griuvėsius. 

NekropolisVėliau – laisvas laikas maklinėjant po Hierapolio teritoriją ir Pamukalę. Kadangi, kaip minėjau, atvykom pakankamai anksti, nebuvo karšta. Per kelias valandas pavyko apžingsniuoti griuvėsius (įskaitant iš mauzoliejų ir sarkofagų sudarytą nekropolį ir amfiteatro griuvėsius), kurie buvo pakankamai žavūs, pasigrožėti Pamukalės baseinais (gaila, daugumoje tuo metu trūko vandens, bet pavyko rasti vieną žavesnį kampą), ir tik prieš grįžtant į autobusą pradėjo pulti rimtesnė kaitra. Pamukalės baseinėlių vandenyje daug kalcio oksido. Vienoje vietoje po jį leidžiama braidžioti ir turistams, bet tas pasiūlymas manęs labai nesužavėjo. 

Grįžinėjant užsukom prie Saldos ežero – vizitas neilgas, bet nelabai daug ką ten ir nuveiksi. Pats ežeras garsėja kaip labai švarus ir gilus, kartais jį apšaukia “Turkijos Maldyvais”, bet šiaip kažkokio ypatingo grožio nepastebėjau. 

Ar išvyką kartočiau? Nežinau, ji pakankamai sunki – galbūt rinkčiausi ją tokiu atveju, jei viešbutis būtų kur nors arčiau teritorijos, nes Pamukalę kartą gyvenime pamatyti kaip ir verta, bet ji nublanksta prieš kokią Kapadokiją, kuri tikrai verta kančių (Kapadokijoj teko lankytis savarankiškai). Spėju, kad su atsainesne kelionių agentūra toks pakeliavimas gali būti nemalonus.

Leave a Reply

RSS
Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram