Ha Long Bay kruizas

Ha Long Bay kruizas

Kruizą Halongo įlankoj užsisakėm iš anksto, su prabangiu pervežimu iš Hanojaus. Turėjom daug svarstymų ir abejonių, pvz., pradžioj planavom griebti pigų biudžetinį variantą. Vis dėlto norėjosi truputį pailsėti ir atsipalaiduoti prieš intensyvų grafiką, tad pasidavėm prabangesniam variantui. Dar viena šio specifinio pasirinkimo priežasčių buvo ta, kad norėjosi paplaukioti po žvejų kaimelį – ir pasiūloje tokių variantų nebuvo daug. Pasirinkom Singnature Cruise, jame mėgavomės dideliu kambariu, balkonu, skaniu maistu bei mažu keliautojų kiekiu. Vaizdai buvo puikūs, oras pasitaikė šiltas, tad išvyka tikrai pavyko. 

Pirmos dienos vinis buvo Vung Vieng fishing village. Šitas kaimukas randasi nedidelėj Bai Tu Long įlankoj (nežinau, ar kam nors tai kažką sako). Bai Tu Long įlanka kažkada buvo rimti prekybos vartai, pilni laivų ir valčių iš Kinijos bei kitų šalių, tad kaimas didžiavosi turtais ir perlais. Dabar Vung Vieng gerokai ramesnis, vietoj prekeivių laivų jame plaukioja turistų baidarės, tačiau perlai vis dar auginami. Daugiau keliautojų kaime tądien neregėjom. 

Mus susodino į baidares ir paleido laisvai naršyti po teritoriją (hm, gal ir neleido, tiesiog visi pasileido plaukus ir išsilakstė). Vung Vieng supa žaliai apžėlusios kalkakmenio salos, taip apsaugodamos jį nuo rimtesnių bangų. Pats kaimas pasirodė labai ramus. Šeimos ten gyvena plūduriuojančiose namuose, o kelionėms vietoj įprasto transporto naudoja valtis. Būstų viduje turi visko – net šunų, kurie aploja praplaukiančias baidares. 

Laive veiklų buvo pakankamai, tačiau maisto gaminimo ir sepijų medžioklės malonumus praleidom, norėjosi pailsėti ir pamiegoti. Be to, galiu pasidžiaugti, kad labai patiko tiesiog ramiai stebėti saulėlydį. 

Ryte pramoga buvo labiau tradicinė – po Tai Chi (ką pramiegojom) ir lengvų pusryčių mus nugabeno į Thien Canh Son urvą ir šalia esantį paplūdimį. Minėtas urvas yra gan populiari vieta, nors jame ir nesutikom pernelyg daug keliautojų. Urvas randasi Bai Tu Long įlankoje, kuri žinoma kaip didžiausias Šiaurės Vietnamo jūrų rezervatas.  Gamta šalia Thien Canh Son urvo griežtai saugoma. Bendras salos plotas yra apie 23 kvadratiniai kilometrai ir laikoma viena iš nepagadintų Halongo įlankos salų. Urvas susidarė dėl erozijos ir kalkakmenių nusėdimo milijonus metų, ir čia nėra jokios mistikos ar įspūdingų paslapčių. Pats pavadinimas Thien Canh Son reiškia kalną su vaizdu į pasakų žemę. Pats urvas yra sausas, kadangi randasi kalno šlaite ir iki jo reikia šiek tiek palipti.

Leave a Reply

RSS
Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram