Jurkiškio upelio pažintinis takas

Jurkiškio upelio pažintinis takas

Anas kažkaip visur buvo išreklamuotas, kur tik žiūrėdavom aprašus ką nuveikti regione, visur išlįsdavo žavūs upelio vaizdai. Kratėmės iki jo kažkokiais žvyrkeliais, o po to dar reikėjo paėjėti. Tik įpusėjus laipiojimus laiptukais supratau, kad šitą taką reikia lankyti pavasarį, kai gamta dar tik bunda, augaliukai vos skleidžiasi ir žaluma neužgožia vaizdų. Vėlyvą vasarą jūs nepamatysit nieko, tik medžius, lapus ir laiptus. 

Žygiuodami tilteliais per krituolius ir įvairiais laipteliais, nusileisite iki Melnyčėle vadinamo upelio vagos ir pamatysit vietinį akmenį, Puntuko vaiku vadinamą. Na, man tie akmenų apžiūrinėjimai tokie pat įspūdingi kaip ir grožėjimasis atodangomis, bet tebūnie. Kad būtų smagiau, galiu paminėti, jog 1,2 km ilgio upelis per šį trumpą atstumą “nukrenta” apie 12 metrų. Take tikrai nepaklysti, jis labai aiškus, bet kojas pamankštinti teks.

 5-jurkiskio-pazintinis-1 5-jurkiskio-pazintinis-2 5-jurkiskio-pazintinis-4 5-jurkiskio-pazintinis-3 5-jurkiskio-pazintinis-5 5-jurkiskio-pazintinis-6 5-jurkiskio-pazintinis-7 5-jurkiskio-pazintinis-9 5-jurkiskio-pazintinis-8 5-jurkiskio-pazintinis-10

Leave a Reply

RSS
Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram