Krivanis (2495)

Krivanis (2495)

Krivanis – slovakų pasididžiavimas, šalies simbolis. Tiesą sakant einant į jį išties susidarė įspūdis, kad kiekvienas berniukas turi užkopti į šį kalną. Na, tipo kitaip jis bus toks truputį nevykęs ir mokykloje į jį žiūrės kreivai. Vienok sutikom daug berniukų su tėvais, ir kaskart su pavydu žvelgiau į tų mažų gyvybės formų energiją, vikrumą bei ištvermę.

Krivanis toks kultinis kalnas, jau nuo XVIII a. jame lankosi turistai, be to, įvairiem aukštuomenės ir politikos ir religijos veikėjams laikoma gero tono ženklu pasiekti viršūnę. Iš esmės jis pasižymi savita forma ir tuo, kad užlipęs ant jo gali matyti tiek slėnį su gyvenvietėmis, tiek dalį kitų Tatrų viršūnių. Beje, pirmasis užlipimas į šį kalną nežinomas – greičiausiai tai padarė drąsuoliai kalnakasiai.

Mes pradėjom nuo Tri studnicky, o grįžom ilgesniu keliu. Truputį užkniso, kad daug teko eiti mišku, tad visai nudžiugom išlipę iš medžių zonos. Po to tradicinis ėjimas slovakiškais kalnų akmenimis ir scramblinimas į pabaigą (paskutiniai 150 m statoki, tad būkit atsargūs). Dar sutikom ožį. Pats kalnas lyg ir gražus, tačiau man labiau patiko keliavimas į Rysus, o lyginant vaizdus, gražesnis pasirodė nuo Slavkovsky Štito… nors Krivanis vertinamas kaip gražiausias Slovakijos kalnas. Beje, išėjome anksti, tad minios nesutikome, viršūnėje buvom keliese, tačiau grįžtant susidūrėm su beveik juoduoju penktadieniu.

Daugiau informacijos: summitpost.org

 

Leave a Reply

RSS
Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram