Bystra Lavka circuit (~2300 m)

Bystra Lavka circuit (~2300 m)

Taip vadinamas pasivaikščiojimas, kurį pasirinkom apšilimui Tatruose. Jis ne per ilgas, ne per sunkus, labai vaizdingas ir neišspaus paskutinių jėgų. Jame bus ir krioklių, ir ežerų, ir grandinių, ir gražių vaizdų, ir kalnų perėja maždaug 2300 m aukštyje – viskas, ko tik norit. Šiame žygyje gausit truputį miško, truputį kadagių bei apžiūrėsit 7 kalnų ežerus ir jie tikrai jums patiks. Pakilimas į gan išvaizdų Skok krioklį bus su grandinėmis, tačiau jos nėra būtinos, nebent būtų labai šlapia. Virš krioklio rasit ežerą, vadinamą Pleso nad Skokom (1801 m), ir tai bus vienas gražiausių vaizdų, kokius galima regėti gyvenime – mėlynas vanduo ant uolos krašto, o už jo – panorama. Sako, anksčiau ežeras buvo didesnis, bet pralaužęs akmeninę sieną vanduo nugarmėjo žemyn.

Po skokinių reikalų prasidės daugiau riedulių. Pakeliui stovi paminklas ir sudužusio gelbėtojų malūnsparnio liekanos, menančios 1979 m. nepavykusią vokiečių turisto gelbėjimo operaciją. Malūnsparniui nukritus, žuvo 7 žmonės, 2 išgyveno. Likimo ironija, tačiau gelbėjamojo vokiečio ten jau nebuvo – jis buvo spėjęs iššlubuoti iš kalno.

Perėja, kaip ir krioklys, gausiai padabinta grandinėmis, tad nebus didelių bėdų ją įveikti. Grįšite pro ežerus ir kadagynus, pasigrožėdami Strbské pleso ežeru.

Leave a Reply

RSS
Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram