Sant Elmo pilis

Sant Elmo pilis

Lankydamiesi Neapolyje šito objekto lankyti neplanavome, skaitant kelionių aprašymus jis mūsų niekaip nesužavėjo, o dažnai net nebūdavo minimas ar nublankdavo prieš kitas vietos įžymybes. Tačiau ši pilis man paliko neišdildomą įspūdį – ne savo didybe ar įstabiais muziejais, nes jai nebūdinga nei viena, nei kita, bet tuo didingu vaizdu, kurį ji suteikė stovint ant jos sienų.

Pilį pasiekėm atsitiktinai, nes po įvairių lankytinų objektų siaubimo turėjom šiek tiek laiko, tad atsitiktinai vaikštinėdami patekom į funikulierių ir atsidūrėm netoli jos. Patekimas į pilį gan brangus, tad kurį laiką joje ieškojom muziejų ir kitokių pramogų, kol supratom, kad reikia palypėti aukščiau ir pasidžiaugti tuo vaizdu, už kurį ir sumokėjome.

Susipažįstant su pilimi, galiu pasakyti,  kad ji viduramžių kilmės, stūkso ant kalvos virš buvosio šv. Martino vienuolyno ir yra siaubingai nyki. Per daugybę metų grožio iš jos niekas ir nesitikėjo – sienos, bationai, grioviai tarnavo gynybai, o ne gležnų ir beprasmių dalykų puoselėjimui. Dabar ten įrengti keli administraciniai biurai, o smalsūs turistai gali  grožėtis nepakartojamu vaizdu į Neapolį.

Iš pilies jau temstam parėjom savarankiškai, teko nemažai lipti laiptais.

Leave a Reply

RSS
Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram