Iskija

Iskija

Kadangi dar buvo ne sezonas, Iskijai paskyrėm tik vieną dieną – ryte išplauki, vakare grįžti. Tiems, kas kankinasi plaukdami laiveliais – sėskite per vidurį, mažiau supimo.

Iskija – Tirėnų jūroje esanti ugnikalnio suformuota sala. aukščiasia salos dalis – 788 m. Monte Epomeo – ya vulkaninis horstas (tokia žemės sprūdžių rūšis, pakilęs plutos luistas). Paskutinis išsiveržimas Ischijoje buvo 1302 m. Salą supantys vandenys turtingi delfinais ir banginiais.

Kiek šiltesniu metu ten būtų tikrai nuostabu, kadangi yra ir paplūdimių, ir sodų, ir dar daug ką nuveikti, o pati sala šviesi ir labai tvarkinga. Mes iš esmės iš prieplaukos tik nuėjom iki Aragono pilies ir paslampinėjom joje. Pilis sena, pastatyta 474 m., o akmeninis tiltas įrengtas tik 1441 m. Pilis graži, joje visai smagu, galima kažkiek paslampinėti (žmonių tada beveik nebuvo, tad netrukom labai ilgai), bet iš esmės nėra vertų tų pinigų, kuruios nulupo už apsilankymą – biudžetiniams keliautojams pakaktų pavaikščioti iki jos vedančiu tiltu ir to grožio jau būtų per akis. Grįždami pavalgėm labai skanių jūros gėrybių ir jau temstant (juk buvo sausis) išplaukėm atgal  Neapolį.

Leave a Reply

RSS
Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram